16 asiaa Uploud Audiosta ja UA1:stä

Hienoa, että vielä löytyy teidän kaltaisia rohkeita tyyppejä, jotka hakevat parasta. Innostuvat ja kokeilevat uusia juttuja. Kasvattavat chilejä tai yrttejä parvekkeella. Fiilistelevät pienpanimo- ja pientislaamobuumia tai pyyhkivät vinyylejä t-paitaan. Tekevät makkaraa kotona. Hiovat kahvinautintoa, sisustusta tai ruokalajia huippuunsa. Etsivät juuri oikeita kaiuttimia. Kyllä te tiedätte, senkin hifistelijät. UA1 on helsinkiläinen kaiutin, joka pukeutuu Speakerweariin. Se voi olla oikea kaiutin myös teille. Seuraavassa asiaa Uploud Audion tavoista toimia ja ensimmäisestä tuotteestamme UA1:stä.


1. Teemme kaiuttimia pariskunnille

Uploud Audio UA1 interiors — Villa Maja - shot by Riikka Timonen - Hunajaista

Uploud Audio on olemassa, koska moni pariskunta etsii sopivia kaiuttimia vuosikaudet. Toinen haluaa hifit ja toinen ei. Missään nimessä.

UA1 on Uploud Audion ensimmäinen tuote.

 

2. Muotoilu tai design ei ole kulmien pyöristämistä

Perustajiimme kuuluvien Tuukka Kingelinin ja Lassi Laitisen suunnittelema UA1 on funktionalismin inspiroima, akustisesti tarkoituksenmukainen kaiutin.

Lähestymistavastamme voi kertoa esikoisemme, UA1:n kautta. Kaiuttimen voi ripustaa seinälle yhdellä ruuvilla. Neljään asentoon. Kiilamaisen UA1:n voi suunnata siis seinällä joko keskustaan tai ala- tai yläviistoon. Missä yleisimmät kuuntelupaikat sattuvat olemaan ja minne kaiuttimet huoneeseen sopivat. UA1 soi upeasti joka asennossa. Kaiuttimet voi siis laittaa minne ne parhaiten sopivat. Suosittelemme kaiuttimien asentamista samalle seinälle. Kaiuttimia elämää varten, ei elämää kaiuttimia varten.

Tarkemmin sanottuna: koska UA1:n suljetussa kotelossa ei ole yhdensuuntaisia pintoja, jäävät kaiuttimen sisäiset heijastukset minimiin ja soundi on puhdas. Kotelo on hartiavoimin tungettu täyteen vaimennusvanua. Fasadia tukevat laipat varmistavat, ettei se värise.

 

3. Pue UA1:t tilasi mukaan

Uploud Audiot pukeutuvat akustisesti läpinäkyvään Speakerweariin. Valitsimme kankaan mitattuamme satojen kankaiden akustisia ominaisuuksia. Speakerwear istuu napakasti ja tuntuu mukavalta kädessä. Kaiutinvaatteet ommellaan Seinäjoella.

 

4. UA1 on suunniteltu soimaan upeasti seinän vierellä

Uploud Audio UA1 on suunniteltu suomalaiseen kotiin, ei kaiuttomaan kammioon. Kaiutintolppia ette enää tarvitse. Käytämme seinää basson toistamiseen.

Se on mahdollista, koska matalat äänet säteilevät joka suuntaan. Otimme siis seinän tarjoaman bassoboostin kaiuttimen suunnittelussa huomioon. Siksi kotelo on isoon soundiin nähden siro (syvyys 5 – 14 cm, korkeus 29 cm, etutahko 30 x 30 cm). Ja kaiutin soi parhaiten seinälle ripustettuna tai seinän lähellä. UA1:n bassotoisto alkaa tilasta riippuen jopa 40 hz:stä.

 

5. Mehevä spotti ja laaja kuuntelualue

Uploud Audion UA1 täyttää tilan upeasti. Sanomattakin on selvää, että kermainen ääniala on laajempi kuin studiokäyttöön suunnitelluilla tarkkailukaiuttimilla. UA1:n kanssa saa upean soundin, vaikka koti ei sallisikaan sijoittaa kaiuttimia kaikkien taiteen sääntöjen mukaan.

“Ensimmäinen huomattava asia on se, että UA1:tä voi kuunnella aivan yhtä hyvin keskellä olohuonetta olevan sohvan paraatipaikalla kuin myös nurkan takana keittiössä. Äänensävy ei perinteisen nappipaikan ja muualta kuuntelun välillä muutu käytännössä yhtään. Erinomaisen terve tapa lähestyä hyvää ääntä, pisteet Uploud Audiolle.” – Samu Saurama Audiovideo.fi -arvostelussaan.
Saurama jatkaa: “Sohvalla istuessa seinälle nostetut UA1:t soivat koko seinän leveydeltä ja täyttävät tilan kiitettävästi musiikilla. Kuuntelusta tulee kokonaisvaltainen elämys, joka pitää paikallaolijat tiukasti musiikkiin kiedottuina.”

 

6. UA1 on kotonaan myös mancavessa

Tasavaltalaisena kaiuttimena Uploud Audio UA1:lle ei käy kuin keisarille ilman vaatteita. Pinnat Speakerwearin alla ovat viimeisteltyjä ja yksityiskohdat kestävät lähempääkin tarkastelua.

 

7. Helpoin seinäasennus

Ripusta UA1 seinälle yhdellä ruuvilla. Suuntaa kaiuttimet joko keskelle tai alaviistoon. Pelipaikat löytyvät kaiuttimien välistä, fasadien osoittamasta suunnasta. Koska bassot ja korkeat äänet soivat samasta keskipisteestä, UA1 soi upeasti joka asentoon ripustettuna.

 

8. UA1 toimii upeasti kotiteatterissa

UA1-kaiutinparista voi laajentaa kätevästi kotiteatteriin. Yhtä lailla kotiteatteriin hankitun UA1-setin voi jakaa pienempiin yksiköihin. Suunnittelemme ja toteutamme kotiteatteriprojektit ja päivitykset avaimet käteen -meiningillä.

 

9. Kotia ei tarvitse suunnitella soundin ehdoilla

Kotinne ei ole levytysstudio. Ehkä. Siksi Uploud Audion kaiuttimet ovat joustavia sijoittaa valmiiksi sisustettuun huoneeseen.

UA1:t voi ripustaa yhdellä ruuvilla myös ylemmäs seinälle ja suunnata kaiuttimet alaviistoon. Kotiteattereiden takakanavat, täyteen sisustetut seinät, kapeat tv-tasot tai takaseinät eivät ole ongelma ja korkeatkin tilat täyttyvät soundilla. Tilaa ei enää täydy suunnitella kaiuttimien ehdoilla.

 

10. Hifiraudalla saatte UA1:stä enemmän irti

Uploud Audio kestäviä kaiuttimia. Haluamme omalta osaltamme vastustaa kertakäyttökulttuuria. Käytämme laadukkaita komponentteja eurooppalaisilta ja suomalaisilta valmistajilta. Pyrimme win-win tilanteisiin, joissa te voitte nauttia huikeasta Uploud Audio-soundista vuosikymmeniä ja siinä sivussa suositella meitä koko suvulle ja seutukunnalle moneen kertaan.

Laadukkadien komponenttien ansiosta UA1 soi huikeasti esimerkiksi Lyngdorf TDAI-2170:n kaltaisten hifilaitteiden kanssa. Kuten kunnon kaiuttimen kanssa kuuluukin, panostukset vahvistimeen siirtyvät suoraan soundiin. Me autamme tarpeitasi vastavan äänentoiston suunnittelussa ja hoidamme myös toteutuksen toiveidesi mukaan. Saat meidän kautta mm. Lyngdorfin, Anthemin ja Denonin vahvistimet ja tarvikkeet.

 

11. Kaiutinelementti on SEAS:n Norjassa valmistama hifipeli

UA1:n kaiutinelementti on kunnollinen, SEAS:in Prestige-sarjan Norjassa valmistettu koaksiaali.

Koaksiaalissa diskantti (korkeat äänet) on bassoelementin pohjalla. Koska keskipiste on yhteinen, soivat bassot ja korkeat äänet aina synkassa.

Koaksiaali sallii myös erittäin leveän sijoittelun. Tämä tuottaa ilmavan, mutta tarkan äänikuvan. Se mahdollistaa UA1:n sijoittelun asentoihin, joihin tavalliset kaksitiekaiuttimet eivät taivu. Kaksitiekaiuttimen soundi kun tapaa mennä kummalliseksi, jos kajarin laittaa kyljelleen tai kääntää ylösalaisin.

 

12. Ei salaisuuksia

Olet tervetullut vieras liikkeeseemme (jossa myös tehdas) Helsinkiin osoitteeseen Tarkk’ampujankatu 12. Tule vaikka kuuntelemaan ja tutustumaan meininkiin. Meiltä saat kaiuttimet heti mukaan. Paikan päällä voit myös buukata viikon kotitestin. Ilmoittele milloin pääset käymään.

 

13. Valmistettu Helsingin Punavuoressa

Suomi nousuun. Tilaa UA1-kaiuttimet.. Tuet nuorta startupia. Uploud Audio UA1:n kotimaisuusaste on päälle 85 %.

14. Viiden vuoden takuu

UA1 on passiivikaiutin, jonka voitte kytkeä mihin tahansa vahvistimeen. Kaiuttimessa ei ole vanhenevaa teknologiaa. Nauttikaa helsinkiläisestä huippusoundista rauhallisin mielin.

 

15. Kaikissa kaiuttimissa on johto.

 Oli se sitten virtajohto tai kaiutinkaapeli. “Langattomien” laitteiden promokuvissa ei vaan piuhoja näy. Meillä on kauniit kangaspäällysteiset kaiutinpiuhat.

 

16. Kokeilkaa UA1:stä rauhassa kotona

Pyydä UA1:t kotitestiin tästä. Nouda kaiuttimet kaupaltamme Punavuoresta. Jos et pääse käymään kiikutamme kaiuttimet ovellesi tai lähetämme kaiutinparin postitse.

Tule kuuntelemaan UA1:stä ja tutustumaan liikkeeseen ja tehtaaseemme (#UABF) Helsingin Punavuoreen (Tarkk’ampujankatu 12, sop. muk.).